Nyhed

2023 i ord og billeder

Bliv klogere på de projekter, der har fyldt Vidensråd for Forebyggelses agenda i 2023, i den seneste årsberetning.

Skrevet
Downloads
Forår - årsberetning

En af Vidensråd for Forebyggelses hovedopgaver er at spille viden fra forskningen om sundhedsfremme og forebyggelse ind i politik og praksis. Formålet er, at beslutninger på området træffes på et evidensbaseret grundlag, fordi vi mener, at der er større sandsynlighed for effekt af indsatser, når de hviler på forskning.

I 2023 har vi arbejdet på at bringe viden fra vores temarapporter om hhv. nikotin og alkohol ind i Folketingspolitikernes udvikling af en forebyggelsesplan målrettet børn og unge. Derudover har vi arbejdet videre med at implementere de gode råd og handlingsanvisninger fra Vidensrådets temarapporter om forebyggelse af mentale helbredsproblemer og psykisk sygdom blandt børn og unge, blandt andet i form af hybridseminarer for ansatte i kommunerne.

Vi har også i årets løb arbejdet med en kommende temarapport om vægtstigmatisering og en kommende temarapport om strukturel forebyggelse.

Dertil har vi fået lavet en ekstern evaluering af Vidensråd for Forebyggelse, som fremhæver flere positive elementer omkring Vidensrådets arbejde og peger på gode udviklingspotentialer.

Bliv klogere på alt dette og meget mere i årsberetningen for 2023, som du finder via download øverst til venstre på denne side.